Mikael Wiehe till Kulturnatta

Mikael_Wiehe_Foto_Peter-Carlsson_2000pxl300dpi
Fotograf: Peter Carlsson

Mikael Wiehe är en artist som nog inte behöver en omfattande presentation, men om honom finns så mycket att berätta att det kan fylla böcker. Protestsångaren Mikael Wiehe har under decennier gjort avtryck med sin musik och sina texter för generationer. Han har framträtt solo, med Hoola Bandoola band, med Björn Afzelius och i många andra konstellationer. Hans starka och ibland kontroversiella åsikter har fått stor uppmärksamhet och hans musik har ständigt varit såväl aktuell som tidlös med låtar som ”Flickan och Kråkan”, ”En Sång Till Modet” och ”Det här är ditt land” bara för att nämna några ur hans låtskatt.

Mikael är även känd för sitt arbete för mänskliga rättigheter, mot rasism och fascism med mera och hans konserter brukar kännetecknas av en deltagande och närvarande publik. Mikael spelar oerhört frekvent och gör ofta bortåt 100 spelningar om året. 2005 gästade Mikael Wiehe första upplagan av Umeå Kulturnatta  som första inbjudna större externa gästartist. Nu firar Umeå Kulturnatta 10 år och har äran att välkomna Mikael Wiehe tillbaks till Umeå.

Kulturnatta vill tacka alla våra partners och finansiärer, våra medverkande men i synnerhet våra jubileumssponsorer för att denna bokning varit möjlig att göra.