Block 44 & Jesse P

b44-jessep-affisch-logo
Block 44 och Jesse P till Kulturnatta 2014.

Senast dessa Umeåveteraner stod på en scen tillsammans var på den allra första upplagan av Kulturnatta i Umeå (2004). Nu, 10 år senare, teamar man ihop sig på samma scen inför hemmapubliken!

Efter samarbetet med youtubesuccé ”Apan i buren” som spelades in i Rom i vintras, har nu framgångskollaborationen tagit ny form. Nu återvänder man till Umeå för en gemensam spelning på stora scenen under Kulturnatta.

Block 44 har gjort comeback, och det med besked efter en kritikerrosad direktsänd spelning i P3 i mars. Det nya albumet ”Kamouflage” släpps den sista maj och turné väntas i höst.

Innan Kulturnattaspelningen uppträder Block 44 på Berns salonger i Stockholm den 22 maj, på premiären av välgörenhetsgalan ”Ordet är fritt” (Ett event som bl a inkluderar Miss Li, Eva Dahlgren, Caroline af Ugglas, Mikael Wiehe, Louise Hoffsten m fl.), så det tyder på att bröderna Öberg är tillbaka för att stanna.

Efter att ha turnerat Finland med en av Skandinaviens största rapstjärnor Redrama, och även släppt singlar på engelska, är nu Jesse P skivaktuell med den ack så efterlängtade svenskburna EP’n ”Ambitioner” som släpps i maj.
Under Kulturnatta 2012 spelade Jesse P inför ett fullt Rådhustorg, och hoppas nu på en ännu större folkfest under årets upplaga.

Ös, svett och tunga basgångar utlovas från artisterna.