Kulturnatta firar 10 år

Lördag 24 maj 2014 går Umeå Kulturnatta av stapeln för 10:e gången!

Vi firar vårt 10-års jubileum stort och hoppas att det blir det största året någonsin. Vi hoppas på många kära återseenden och många nykomlingar. Det är ni alla därute som avgör hur bra och omfattande Kulturnatta blir. Välkomna att delta.

Tillsammans med alla arrangörer och våra partners och sponsorer kommer vi att bjuda på ett alldeles speciellt 10-årsfirande med många fina överraskningar i årets program.

10 år med Kulturnatta firar vi bland annat på följande sätt:

  • Extra programsatsningar.
  • Jubileumssponsorer presenterar särskilda satsningar.
  • Fler koncept-satsningar i programmet på Rådhustorgets scen. Aktörer med nyskapande idéer välkomnas att höra av sig.
  • Nya Idun-teatern för första gången med i Kulturnattaprogrammet med fantastiska resurser.
  • Mer och utökad marknadsföring samt utökat program i tryck.
  • Med hjälp av alla som arrangerar och vill fira 10-års jubileumet! Många planerar nåt särskilt för i år, vad har Ni på gång? Hör av er så vi får veta.

IMG_9443

 

Angående “Tema Europa 2014”
Umeå är Kulturhuvudstad 2014. Vi påbörjade en spännande resa med olika teman år för år från 2010 och framåt som vi hoppades skulle resultera i en satsning från Umeå 2014s sida, men tyvärr nekades vi det stödet. Vi kan därmed inte satsa på det området så mycket som vi hoppades och önskade.
Då många aktörer varit helt fantastiska under de 4 gångna åren och fortfarande är med oss kommer vi ändå med anledning av detta att ha en del händelser på temat Europa som knyter an till omvärlden och välkomnar spännande samarbeten. Det kommer inte vara lika stora teman som tidigare år och det är frivilligt att delta i detta tema.